McCain og Obama er begge marionetter

Spiller ingen rolle hvem som blir president i USA, de er begge styrt av store selskaper som bevilger penger til kampanjen deres. De er blitt forhåndsgodkjent av storindustrien og ringer det ingen bjelle når man får valget mellom 2 presidentkandidater som merkelig nok har det samme brede syn på hvordan samfunnet og det sosiale aspektet skal styres. For når du setter deg ned og ser på hvilke kandidater som var med tidligere var det en som skilte seg markert ut fra alle de andre, men media tidde han ihjel, gjorde narr og prøvde å latterliggjøre.

Men la oss se litt på McCain og Obama. Hvem har sponset kampanjen deres? La oss starte med atomparet, McCain som fisker fram skremselspropagandaen om atomkrig og Palin som ikke utelukker et angrep på Russland (som for syns skyld gjorde akkurat det samme i Georgia som USA har gjort i midt-østen)                                                            

Top 10 Contributors McCain/Palin

 • Merrill Lynch $230,310
 • Citigroup Inc. $219,551
 • Blank Rome LLP $189,226
 • Greenberg Traurig LLP $157,487
 • AT&T Inc. $153,005
 • Goldman Sachs $139,520
 • Morgan Stanley $136,651
 • JPMorgan Chase & Co. $129,400
 • Credit Suisse Group $110,725
 • Lehman Brothers $96,050

Så har vi Obama/Biden, velg en svart president og du får en hvit konservativ visepresident. Fantes det ingen svarte kvinner Obama fra Hawaii kunne forsynt seg med da? Woopi Goldberg kanskje, hun hadde nok det svarte amerikanske befolkningen kunne relatert seg til tenker jeg. Men nå ble det endog Biden.. Let us have a look.                                                                       

Top 10 Contributors Obama/Biden

 • Goldman Sachs $474,428
 • Ubs Ag $298,180
 • JP Morgan Chase & Co $282,387
 • Lehman Brothers $274,147
 • National Amusements Inc $265,750
 • Sidley Austin LLP $251,657
 • Citigroup Inc $247,436
 • University of California $239,944
 • Skadden, Arps et al $228,520
 • Exelon Corp $226,661

Så hvis du ser litt og tenker at det ER faktisk bidragsyterne som velger ut hvem som skal bli presidentkandidat, politikken de fører er av mindre betydning bare det ikke reduserer makten og innflytelsen til den store eliten som sitter på alle pengene. Og i disse finanskriser, ringer ikke ei bjelle når du ser mange av bankene der oppe som har gått konk eller sliter idag?

5 navn dere bør lese litt om, Rothschild, Rockefeller, Warburg, DuPont og Morgan Chase. Start der, og for alle miljøvernere som helst skal ha en mening om alt, damen dere velger, Palin liker også dyr…

Så må vi sånn på tampen ta med, i USA er den foreløpige offisielle redningspakken (ikke inkludert Fannie Mae og Freddie mac) på 700 billioner dollar, pentagon alene har «rotet bort» 2.3 TRILLIONER dollar….

VG, VG, DB, VG, DB,

~ av Sigurd Mellqvist den 22/10/2008.

2 kommentar to “McCain og Obama er begge marionetter”

 1. Både ja og nei, jeg er enig med deg i at pengene styrer, men Obamas bruk av internett til å samle inn penger gir håp om at han ikke behøver å styres av de interessene du ramser opp.

  I beste fall kan Obamas kampanje ha avsluttet det systemet som lar rike givere diktere innholdet i politikken som føres i USA, på et overraskende og innovativt vis: ikke ved å fjerne eller regulere kapitalflommen, men ved å dynke det hele i penger. Med ett pennestrøk, eller snarere et dobbeltklikk, har Obamas kampanje hoppet bukk over både debatten om reform av hvordan valgkamper kjempes (og finansieres), og ropene om mer åpenhet i hvordan regjeringer regjerer (og finansieres), og regelrett softlaunchet en betatest på fremtiden.

  Obama har suverent mest penger å rutte med i valgkampen. Mer enn halvparten har vært i from av online donasjoner på under 100 dollar hver. 94 prosent av Obamas støtte er gitt i beløp på under 200 dollar, mot 26 prosent for Clinton og 13 prosent for McCain. Obama har 1,5 millioner givere i ryggen. Det betyr at hver eneste beslutning Obama tar må han stå til rette for folket overfor, han kan ikke (i teorien) drive et narrespill. Uten å bruke akkurat det ordet selv, handler Obamas kampanje om forbrukermakt. Hver eneste offentlig opptreden Obama gjennomfører, er overfor sine sponsorer, folket.

  Obamas kampanje har vannet ut de tradisjonelle politiske giverne, slik at de ikke lenger er noen faktor å ta hensyn til, verken underveis i valgkampen eller etter en eventuell seier. Det er altså mulig for blaserte ungdommer, å tro på at Barack Obama ikke er i lomma på sterke økonomiske særinteresser, slik de anser Bush for å ha vært. Med et sted mellom fire og åtte millioner gyldige profiler og epostaddresser i sin database, 800,000 registrerte brukere av my.barackobama.com, og over 8,000 web-støttegrupper på andre nettsteder, må et eventuelt Obamaregime tåle at alle disse borgerne elektronisk detaljforfølger alle bevilgninger, beslutninger og begrunnelser gitt for disse, med brennende engasjement og diskusjonsiver.

  Men et eventuelt Obama-regime må være digitalt etterrettelig.

 2. Men du hadde jo og Ron Paul, han sto for den største innsamlingen av penger fra internett gjennom historien og samlet vel over 4.5 mill dollar på 1 dag!!

  Jeg håper, men tror ikke noen av disse 2 kandidatene vil føre med seg store forandringer. Obama er og for regulering av internett, det eneste fri medium vi har igjen…

  Forresten tror jeg McCain snart plutselig får drahjelp gjennom en uventet «krise»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: