Nynorsk er håpløst utdatert.

Dette skulle blitt gjort for 10 år siden. Nynorsk er håpløst gammeldags og hvor mange snakker egentlig dette «språket» i Norge? Jeg skjønner dog litt hvorfor, vi skal alle skjønne hverandre, men da burde man kanskje legge mer vekt på Engelsk eller dialekt? Og hvorfor skal vi egentlig ha 2 språk i et land med 4.5 millioner innbyggere. Vi er faktisk så lite folk i dette landet at det er jens Stoltenberg’s begrunnelse for korrupsjonsanklagene. Han kan jo ikke noe for at DnB NOR sjefen er en gammel kompis. Dette ble planlagt av hans foreldre.

Men nok om det, jeg håper Elevorganisasjonen, Unge Høyre og Fremskrittspartiets Ungdom får hva de ber om, og hvis ikke burde de lage et stort bål så det ikke er tvil om hva de mener.

Verden går framover, men skal vi holde på de samme gamle normer og regler i skolegangen kommer det aldri til å skje noe. Folk blir da bare dummere og dummere. George Carlin har forresten noen spennende synspunkt på den saken. Jeg håper skoleelever som er innom og leser trykker her, dere får en god latter og kanskje en litt annen vinkling.

UT MED NYNORSK!!

VG,

Reklamer

~ av Sigurd Mellqvist den 22/10/2008.

10 kommentar to “Nynorsk er håpløst utdatert.”

 1. Og bokmål er ikke gammelt i det heile tatt? Bokmål/riksmaal er så og si bare ein fornorsking av dansken.

 2. Hehe. Mjo, var litt mer i forhold til hva som brukes idag og ikke.. 🙂

 3. Så målkampen er over?
  Nei! Overhodet ikke. Bokmål/nynorsk er begge reletivt unge språk, sett i internasjonal målestokk. Folk blir overrasket over antall brukere av nynorsk bår de har forlatt vgs, og begynner på høgskole/universitet. Det er disse som har intelektuell makt til å bestemme hva som skal skje med bokmål/nynorsk framover.

  Ett lite tips til motstandere av nynorsk: Lær dere nynorsk, og bli kjent med «fienden». Det er ikke mulig å bekjempe nynorsk uten å vite hva det handler om.

 4. Men den «fornorskingen» av dansken er det mesteparten av landets befolkning snakker i dag.

 5. Poenge er ikke at nynorsk suger, fordi bokmål er nok like kjipt for de med nynorsk som nynorsk er for oss med bokmål. Krangelen bør ikke gå ut på hvilket språk som er mest jævlig å lære for den andre parten, men den burde heller gå ut på om vi skal ha lære nynorsk eller bokmål. Eller begge delene.

 6. Da kan vi ha avstemming for alle skolebarn i norge… Så skal vi se hva folk synes.

 7. Mja, enig der Hermansen, men man burde ikke bli påprakka begge deler, man forstår jo hverandre likevel.

 8. 1. Skriftspråk skrives, og snakkes ikke.
  2. Det finnes noen som skriver nynorsk.
  3. Hva mente du med den videoen i forhold til nynorsk?
  Det har da ikke vært flere i verden som kan lese og skrive enn i våre dager!

 9. Det finnes noen som skriver nynorsk og derfor skal alle bruke mange timer i skolen på det? Tror ikke jeg trenger å gå skole for å lære nynorsk like lite som dansk og svensk. Det lærte jeg fint på egenhånd.

  I USA finner det 42 mill som ikke kan lese eller skrive.. vet ikke hva det gjør med din graf, men det er 10%, en ganske stor andel med andre ord..

  Videoen var for å sette det litt på spissen. Dere drøvtygger gammel kunnskap i skolen, det men kunnskap blir stadig oppdatert..

 10. Nynorsk ble opprettet for å få et skriftspråk som samsvarte med ekte norsk tale. Altså tale upåvirket av Danmark og Sverige. Nynorsk er derfor det mest norske skriftspråket vi har!
  Å DRITE I NYNORSK ER SOM Å DRITE I SEG SELV, sine forfedre, sin egen historie og kultur. Du har lov hvis du vil.
  Bokmål er praktisk og lett idag siden dansk dominerte vårt skriftspråk for 1-2 hundre år siden. Det er lettest å bare fortsette i den banen. Om XX år er kanskje arabisk det mest praktiske språket å bruke i Oslo. Da kan vi vel bare skifte til det da.

  Betyr ikke egen kulturhistorie noe? selvfølgelig!
  Nynorsk er det mest norske skriftspråket vi har.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: