Edelmetall og fjerning av toll & moms

Nå har vi den siste tiden blitt pumpet full med finanskrisa fra alle hold. Man hører den er avlyst fra NRK, DN med et kobbel av eksperter sier bunnen er nådd, nå er det over. Men hva skjer så neste uke? Det fortsetter å rase nedover. Så kommer alle redningspakkene, frisk kapital skal sprøytes inn i markedet for å opprettholde en vekst som ganske enkelt ikke er mulig, markedet reagerer positivt noen dager før det fortsetter nedover.

Det finnes ingen som har full oversikt over denne krisa og hvordan den vil utspille seg idag. INGEN! De kan komme med synsing, men om dette går over eller ender med konkurs for Island, en global inflasjon og økt rente, økt arbeidsledighet og en global depresjon om kort tid er det ingen som kan spå. Man kunne jo for sammenligningens skyld høre på de som spådde denne krisa som austrian school of economics eller Ron Paul, tidligere presidentkandidat i USA 2008 og høre hvilke løsninger de har foreslått, men smarte som vi er lukker de fleste ørene eller stikker hodet i sanda og håper på det beste. For ordens skyld kan jeg nevne at jeg er en stor fan av hans politikk og jeg anbefaler folk å se linkene til høyre. (mulig du må gå på hovedsiden for å se dette)

Her i Norge har vi kommer med en redningspakke på 350 milliarder i statsobligasjoner, dette går til bankene, finansnæringen og forvalterne så de skal prøve å opprettholde veksten. De fra før rike skal sikres så det monner og de har ingen betenkeligheter med å fortsatt betale høye bonuser når det er skattebetalerne og regjeringen som må stå som kausjonist.

Men hva med Ola Nordmann, hvordan kan han sikre sine verdier? Han kan selge aksjer og fond, dyre biler, båter og hytter som han ikke trenger og sette pengene i banken… Men hvis det da går ille blir en stor del spist opp av inflasjon som er en flat skatt på penger ifølge sjef for verdens mektigste sentralbank, Bern Bernanke, Chairman Federal reserve. Risikoen for en svært sterk inflasjonsvekst neste år ved å sette ned renta nå var ikke noe Gjedrem brukte nevneverdig tid på under pressekonferansene den siste tiden.

Så politikerne har da bevist eller ubevist lat et lite hull i toll og momsloven stå åpent. Gull og sølvmynter med en påtrykt verdi er fritatt fra alle avgifter. Ola Nordmann kan kjøpe gull og sølv som er en evigvarende, selvjusterende og en inflasjonssikker valuta fra for eks kitco.com.

Men brems litt, det fysiske gullet er jo ikke å oppdrive. Ka-rasmussen.no og riibe.no har det ikke, ringer du litt rundt til de store internasjonale aktører har heller ikke de noe bullions å oppdrive, men de kan selge gull og sølvbarrer… Men dessverre, da kommer toll, moms, frakt, moms på frakt og alt annet overbyråkrati inn og hindrer enhvert kjøp av dette. Er det da slik å forstå at Ola ikke får eie gull? Tatt i betrakning at Norges Bank solgte alt gull i 2004 uten å spørre, burde ikke da vi kunne sikre våre verdier gjennom å investere i hva vi har tillit til?

For hvem her har 100% tillit til banker, aksjer og verdipapir idag? En gruppe som blir redusert for hver dag som går…

Min appell går til alle om å aktivisere og utdanne andre, men også til politikerne om å fjerne den urettmessige barrieren med lover og toll som hindrer folk som ønsker det å sikre sine verdier i noe annet enn verdipapir eller bankinnskudd. Fjern toll og momsbarrieren på gull og sølvbarrer så vi selv kan bestemme hvordan vi vil sikre oss i denne finanskrisa. Signer opprop HER

Og så for å skape litt ekstra blæst (trønder shø) om saken så gir jeg fra egen lomme 1 United States silver eagle 1 oz i rent sølv verd ca 140 NOK til de som signerer som 5000, 10000, 15000, 20000 osv. Nr 100k vil få noe helt spesielt.

Skriv opp dine bestemødre, fedre, venner og bekjente. Snakk med folk og få de til å aktivisere seg, send linken rundt til alle du kjenner,  stå opp og si politikerne RETT IMOT! For det er folket som har makta og bestemmer, ikke politikerne! De sitter der de gjør på vår nåde, aldri glem det.

Et lite sidespor, les litt om hva som skjedde i USA der Liberty dollar prøvde å gjøre det samme. De startet en privat valuta og satte det i omløp innenfor de lover og regler som har blitt laget. Så i Nov 2007 ble de raidet av US secret service og FBI der alt gull, sølv og platina, dataregister og deres hvelv i Sunshine Mint ble tømt. Hva var begrunnelsen? Det var ulovelig (hvilket det ikke er) og truet USA’s finansielle system. 20 mill dollar i ekte penger (gull og sølv) truet det finansielle systemet? I ettertid vet vi bedre, men har folk lært noe? I tillegg er det enda en merkelig omstendighet. Ron Paul hadde et svært spesielt mål under valgkampen i USA, han ville lære folk hva penger er så NORFED trykket opp 10 mill kobbermynter, endel i sølv og endel i gull for å fremme budskapet. Dagen etter de ble levert var dagen da FBI raidet og konfiskerte alt.. Var det tilfeldig? I think not…

Dette er hva de heldige får.

DB, VG, DB, VG,

PS: Til sløvingene som leser igjennom, klikker på oppropet og ikke signerer… Det ble startet 15.30 eller så og hvis dere tror ingenting blir gjort uansett. Vel da velger jeg å kalle dere rimelig tett i toppen, dere fortjener all den dritten kapitalismen gir dere, hvert bidige piskeslag inn i evigheten!

Reklamer

~ av Sigurd Mellqvist den 23/10/2008.

12 kommentar to “Edelmetall og fjerning av toll & moms”

 1. Helt eninig 🙂 Kommer med en kommentar senere. Veldig opptatt med noe annet…

 2. Dette er noe jeg har slitt med selv, momspåslag på import av sølv og gull bullion. Godt initiativ som jeg støtter 100%!

 3. Dette er et godt initiativ. Dere kan midlertidig unngaa moms ved kjoep av mynter som har vaert eller er gyldig betalingsmiddel. Eller bruke goldmoney.com eller bullionvault.com.
  Men moms paa gull og soelv er det samme som moms paa Euro eller dollar, ordningen er merkelig og er kontraer til f.eks Nord Amerika eller Asia

 4. Ta et jævla sos.øk. kurs eller les boka.
  dette er faen meg idiotisk, tror du virkelig på dine egne ord!?!
  Norge vare på vei ned økonomis FØR finanskrisen begynte. hvorfor fordi ingen ting kan vokse så lenge, er ikke 20år siden renta var 15%, ja folk kan skylde seg selv for å kjøpe dyre hus, og bankene er grådige men problemet nå er da faen ikke at man må kjøpe gull! sett penger inn i finansmarkedet eller alt til å falle…
  Faen for noe vrøvel

 5. Jeg hadde bestemt meg for å publisere alle kommentarer, også fra de som legger inn email gofuckyourself@hotmail.com

  Jeg setter deg i kategori sammen med de som utfører blind vold på gata eller slår først når man diskuterer. De er kunnskapsløse, klarer ikke å argumentere, men har opphøyd seg selv til å være voktere av dagens tankesett. Alle nye tanker og ideer skal bekjempes med vold, utskellig og personlige angrep.

  Og siden du ikke har noe særlig konstruktivt eller tungtveiende argumenter å komme med så er du nok nettopp en slik.

  Finner det og litt problematisk å diskutere et innlegg med så mange skrivefeil, jeg skal ta et sos øk kurs hvis du tar et for rettskriving?

  Sier du man skal pøse inn mere penger i finansmarkedet og det er eneste løsning? Holder du et BI diplom rett over grensen?

 6. godt poeng.

 7. Jeg jobber for tiden i Canada. Kan ikke si meg helt enig i at det er umulig å få tak i gull- og sølvpenger, for her kan jeg da vitterlig kjøpe 5 (sølv) og 50 (gull) dollar maple leafs over skranke i min lokale Scotiabank. Dessverre kan man ikke bestille fra Scotiabank i Norge, men nå har du unnskyldning til å dra til Canada. Eller jeg kan ta med til Norge til jul hvis noen er interessert. Sølv er billig nå 😉

  Avgifter er en grunn til å kjøpe gull / sølv med pålydende verdi. En annen grunn er at f.eks en unse sølv fra Royal Canadian Mint har pålydende 5 kanadiske dollar, så du er sikret mot verditap utover dette. Og så er sølvinnholdet garantert av myndighetene i Canada, som gjør det lett omsettelig.

 8. Dear Sr,

  We have in stock 475 kilo of Gold dust + 22 carat to sell.
  Our price per kilo is: 14.000 us Dollar.
  For more information contacte us.

  Best regards

 9. For det første er det ikke «kapitalismen» som gir oss dritt/piskeslag. Det er myndighetene sin innblanding som gir oss dritt. Ta f.eks myndighetenes garanti av boliglån gjennom Freddie og Fannie eller FED sin pengepolitikk som gjennom Greenspan bidro til den ekstreme belåningen i USA. Dette ville ikke skjedd i et ekte fritt marked. Ref. Mises og Austrian Economics, Ron Paul eller Peter Schiff. Når det gjelder oppropet, så er det mange som ikke ønsker å skrive seg på den listen. I alle fall de som kjenner historien http://www.the-privateer.com/1933-gold-confiscation.html.

 10. Hei Sigurd,

  Takk for godt initiativ.

  Du skriver at gull- og sølvmynter er unntatt merverdiavgift, noe som er korrekt.

  Rasmussen har 50% påslag på sølvmynter og 13%-15% påslag på gullmynter.

  I USA er tilsvarende påslag 20% på sølvmynter og 6%-7% på gullmynter.

  Det kan derfor være interessant å kjøpe sølv- og gullmynter i utlandet.

  Vet du om det er importavgifter eller andre begrensninger ved kjøp av sølv- eller gullmynter i utlandet? Tar man inn 25.000 kroner i valuta til Norge må dette tolldeklareres. Men betyr dette noe ved import av sølv- eller gullmynter?

 11. Da kan du liksågodt kjøpe sølvet ditt i Norge fra http://www.realverdier.no til 23% over spot, enklere blir det ikke.

 12. Vi har 10 kilo fine 999.9 gullbarrer (24 karat) for salg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: